ÄLDREVECKAN 2022

Illustration målarfärg och pensel

På temat Lust till livet - hela livet! erbjuder kommunen tillsammans med civilsamhället ett digert program. Aktiviteterna förekommer runt om i kommunen och det finns något för alla smaker. Flera evenemang passar även yngre än 65+.

Program Äldreveckan 2022

Programmet i sin helhet finns på nassjo.se/aldreveckan.

Enkla programblad går att hämta på:
  • Stortorget under Torgtorsdagen den 12 maj
  • eller skriva ut själv från denna pdf. Pdf, 186.6 kB.
  • kransorternas medborgarkontor och vid kontaktcenter i Nässjö.

Smakprover kring veckans programpunkter

• Kultur — fotoutställning (vernissage), filmvisning, musikteater Jukebox med Femtinge Teater.
  • Rörelse — boule, yoga, vattengympa, tipspromenader, rollator race, Nässjö Hälsocenter.
  • Musik — körsång, Daniel Undfors, Turné - Bengt med vänner, musikteater Jukebox med Femtinge Teater, Mikael Rickfors Trio.
  • Samhälle — vad händer i kvarteret Ärlan? Åk på utflykt till Trygga hem Sandsjövik, hör om gamla Forserum.
  • Mat & dryck — provsmakning alkoholfria drycker, våffelträff, elvakaffe, våffelcafé, snittar och bubbel.
  • Natur — Utflykt till Singoallagrottorna, guidening Knutstorps Herrgård.
  • Stilnytt — Shoppingkväll 65+ på Hemmastil Obs! föranmälan.
  • Föredrag — psykisk ohälsa äldre, Modersmålsbaserad hälsokommunikation-Folkhälsa och sjukvård (rjl.se), Seniorportalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., motverka ålderism, Nässjö Hälsocenter, uppsökandeverksamhet 80+.
  • SÄBO — samtliga särskilda boenden besöks av Bengt med vänner som framför sin musikturné.

Arrangör: socialförvaltningen, kultur och fritidsförvaltningen för Nässjö kommun samt representanter från civilsamhället från bland annat pensionärsföreningar, Riksbyggen, Regionen samt Räddningstjänsten.

Runt om i Nässjö kommun

Anna Sundling, äldrepedagog
anna.sundling@nassjo.se

Fri entré (Rickfors Trio lägre pris)