Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Vetgirig tisdag: Sekten - ett reportage om Knutby Filadelfia

Anna Lindman

Ett porträtt av en kvinna.

Foto: Privat

En föreläsning om möten med de vanliga medlemmarna, pastorerna och barnen som växte upp i sekten Knutby Filadelfia.

Anna Lindman föreläser om boken Sekten: ett reportage om Knutby Filadelfia. Ingen går med i en sekt, det är den kärleksfulla gemenskapen som lockar. Kan vem som helst fastna i en sekt? Vilka mekanismer gör att vanliga människor blir oförmögna att lämna en grupp eller en relation trots att de går sönder?

När Knutby Filadelfia faller samman 2016 har församlingen under tjugo år präglats av systematiserad, fysisk och psykologisk misshandel, sexuellt utnyttjande och en bergfast tro på att Himlens drottning, Kristi brud, är en av dem. Hör Anna Lindman berätta om sitt reportage och sina möten med de vanliga medlemmarna, pastorerna och barnen som växte upp i sekten, och berätta om den tilltagande radikaliseringen och de rättsliga domarna mot församlingens ledare.

I föreläsningsserien Vetgirig tisdag får du möjlighet att ta del av föreläsningar med spännande teman och intressanta föreläsare. Kulturhuset Pigalle erbjuder kultur- och kunskapsupplevelser för dig som vill ta chansen att engageras och vidga din kunskapsbank i samhällsaktuella ämnen och historier.

Arrangör: Nässjö kommun

Viktig informtion

Covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om särskilda begränsningar.

Vaccinationsbevis

Till det här evenemanget krävs det att du kan uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis/covidbevis ihop med en giltig legitimation. Ladda ned ditt vaccinationsbevis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (mobilt Bank-ID krävs).

Kontroll av vaccinationsbevis på ett evenemang:

  • Kontrollera att ditt vaccinationsbevis är giltigt över evenemangsdatumet (både utskrivet och digitalt vaccinationsbevis är giltigt).
  • Vad redo att visa ID-kort/legitimation i samband med uppvisandet av vaccinationsbeviset.
  • Inpasserandet kan eventuellt ta lite längre tid.

Kan inte giltigt vaccinationsbevis uppvisas får ni inte tillträde till evenemanget.

Plats

Kulturhuset Pigalle, Nässjö

Kontakt

Biljettinfo

Pris: 50 kr
Biljetter säljs i entrén från kl. 18.00
Betalning: kontant eller via Swish.