Teater: Ex

Montage av två kvinnor och en man.

Foto: John Gripenholm

Helena af Sandeberg i en psykologisk dramakomedi om den till synes perfekta familjen. Ex är en nyskriven psykologisk dramakomedi specialskriven för Riksteatern som nu gästar Kulturhuset Pigalle.

Utifrån sett är de det perfekta paret med en perfekt familj. Båda är framgångsrika, hon är läkare och han arbetar på ett stort arkitektkontor. De bor tillsammans med sina två små barn i en vacker lägenhet. Men så en natt dyker mannens ex-flickvän upp i deras hem, och plötsligt förvandlas tillvaron till en mardrömsaktig spiral av påståenden, avslöjanden och förnedring. Intentionerna som ligger bakom vem de valt att bilda familj med framstår nu som nästan mer präglade av frågor om utbildning och klass än om kärlek och passion. Det på ytan perfekta livet börjar snabbt krackelera och går emot total kollaps.

En svart humor ligger mellan raderna och blixtrar till i de vassa replikerna där karaktärerna möter sig själva och sina tillkortakommanden. På många sätt likt Lars Norén i det psykologiska borrandet, den svarta humorn och det brutalt ärliga.

Ex är en nyskriven psykologisk dramakomedi specialskriven för Riksteatern av den framstående tyske dramatikern och teaterregissören Marius von Mayenburg. Han anses vara en av Europas mest intressanta dramatiker och hans pjäser har översatts till mer än 30 språk. Bland titlarna märks Den fule, Martyren och Perplex. Hans pjäser har spelats på flertalet av de större teatrarna i Sverige och blivit hyllade av både publik och kritiker.

För regi står Marius själv och i huvudrollen ser vi Helena af Sandeberg som medverkat i en lång rad pjäser, filmer och TV-serier.

Föreställningen är 1 tim 50 min utan paus.
Riksteatern i samarbete med Örebro Teater.

Emma Broomé
Andreas Kundler
Helena av Sandeberg

Information:
Biljetter säljs även vid entrén 1 timme före föreställningen, kontant eller swish.
Rullstolsplats bokas genom Ann-Cathrin Gunnar
Mer om föreställningen: Exlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information gällande Covid-19: Vi följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om särskilda begränsningar.

Teatersalongen, Kulturhuset Pigalle, Nässjö

Nässjö Teaterförening - en del av Riksteatern

Vuxna: 250 kr
Medlem. 200 kr
Ungdom/stud: 100 kr

Biljetter säljs vid entrén från kl 18.00
Förboka biljett, kontakta Ann-Cathrin Gunnar
Förbokad biljett hämtas i kassan.

Webbplats