Musikcaféserien: Rytm och serenad

Musikinstrument.

Foto: Lars Kroon

Jönköpings Sinfoniettas mesta förförare ger sig återigen ut på charmoffensiv. Den här gången tillsammans med slagverk – för att maximera känslan.

Serenadensemblen från Kulturhuset Spira utgörs av dubbla blåskvintetter. I år är gruppen dessutom förstärkt av Sinfoniettans egna slagverkare, Mats Olsson. Räkna med ett taktfast och svängigt program utöver det vanliga!

Ursprungligen var en serenadensemble* köpt av någon för att framföra kärleksmusik en klar och lugn kväll under fönstret hos den hen ville förföra. Ensemblen kunde vara allt från en sångare med gitarr till en liten stråkorkester. Blåsinstrument var särskilt populära, eftersom de kunde spelas i alla väder.

Med tiden har begreppet serenad* börjat användas för att beskriva ett underhållande och lätt stycke, framfört av en ensemble med ett dussin musiker.

Jönköpings Sinfoniettas Serenadensemble har funnits i olika formationer i några år. Som grupp älskar de att utvecklas genom att repetera och framföra egen vald musik. Att åka på Musikcaféturné i länet och träffa publiken på nära håll är en av årets höjdpunkter.

*Ordet härstammar från italienskans serenata, av sereno som betyder ungefär ”klar natt”.

Medverkande:
Vakant - flöjt
Adrian Roach - oboe
Maria Bolton - oboe
Charlotta Savander - klarinett
Paloma Pinto Viloria - klarinett
Tony Liu - fagott
Lou Paquin - fagott
Vikarie - horn
Per Wilhelmsson - horn
Mats Olsson - slagverk

Information:
Biljetter säljs även vid entrén 1 timme före föreställningen, kontant eller swish.
Rullstolsplats bokas genom Ann-Cathrin Gunnar
Mer information om Musikcaféserien och abonnemang: Maj Eriksson, 0730-60 40 16

Information gällande Covid-19: Vi följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om särskilda begränsningar.

Teatersalongen, Kulturhuset Pigalle, Nässjö

Arrangör

Nässjö Teaterförening - en del av Riksteatern, Smålands Musik & Teater, Kultur & fritid Nässjö kommun

Vuxna: 160 kr