Musikcaféserien: Rigmor Gustafsson Quartet

Kvinna i röd klänning.

Foto: Joel Nilsson

En unik jazzartist. Värmländska Rigmor Gustafsson har släppt tio skivor under sitt eget namn, prisats för flera av dem och charmat hela världen där hon uppträtt. Hösten 2021 gör hon återigen ett av sina uppskattade besök i Musikcaféserien.

När Rigmor bara var sju år dog hennes mor och lämnade henne med syskon och far, på deras självförsörjande gård i Värmskog. Den lilla flickan fick en gitarr och en häst, inspirerades av såväl Elvis som Svensktoppen på radion som stod på och med hjälp av två kassettbandspelare spelade hon in sin egna versioner av låtarna hon hörde. Det var starten på något stort.

Sedan Rigmor som lite äldre lämnade gitarren bakom sig för att satsa på sin röst började hon bygga en omfattande karriär, vars framgångar ingen annan nu levande svensk jazzartist kan jämföra sig med.

Som få jazzartister förenar Rigmor Gustafsson högsta musikaliska kvalitet med popularitet. Tre av hennes album har sålt guld, hon har vunnit en Grammy och tilldelats Kungliga Musikaliska akademiens Jazzpris. Rigmor har sjungit på Nobelfesten, i På Spåret och vid hovet. Turnéerna har gått såväl runt Sverige som i Europa. Hon har fått Thore Ehrling Stipendiet. Sedan 2015 är hon adjungerad professor vid Ingesunds Musikhögskola och 2017 blev hon invald i Kungliga Musikaliska Akademin.

Hennes senaste fullängsskiva, Come Home (2019) har hyllats av såväl svensk som internationell press. Med sig i Musikcaféserien har Rigmor Gustaffson sin mest älskade trio musiker, Jonas Östholm, Chris Montgomery och Martin Höper.

Rigmor Gustafsson - sång
Jonas Östholm - klaviatur
Chris Montgomery - trummor
Martin Höper - bas

Information:
Biljetter säljs även vid entrén 1 timme före föreställningen, kontant eller swish.
Rullstolsplats bokas genom Ann-Cathrin Gunnar
Mer information om Musikcaféserien och abonnemang: Maj Eriksson, 0730-60 40 16

www.rigmorgustafsson.com

Information gällande Covid-19: Vi följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om särskilda begränsningar.

Teatersalongen, Kulturhuset Pigalle, Nässjö

Arrangör

Nässjö Teaterförening - en del av Riksteatern, Smålands Musik & Teater, Kultur & fritid Nässjö kommun

Vuxna: 160 kr
Medlem. 140 kr
Ungdom/stud: 50 kr

Biljetter säljs vid entrén från kl 18.00
Förboka biljett, kontakta Ann-Cathrin Gunnar
Förbokad biljett hämtas i kassan.

Webbplats