Musikcaféserien: Maine Coon Trio

En kvinna och två män står vid en husvägg.

Traditionsrik folkmusik i ny konstellation. Med en lovordad debutplatta i bakfickan ger sig folkmusiktrion Maine Coon trio ut på Smålandsturné.

Hardangerfelans magiska klangvärld möter träffsäker saxofon och groovig gitarr. Med avstamp i norsk och svensk folkmusik blandar Maine Coon trio eget material med traditionella låtar såsom slängpolska, springar och gangare. Skira klanger och lekfullhet möter improvisation och pulserande riff. Felor, träblås och gitarr i ett tätt sammansvetsat samspel.

Trion möttes på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Arbetandes som lärare, musiker och instrumentbyggare strävar bandet ständigt efter att träffas för att skapa musik. Maine Coon trios debutplatta släpptes juli 2020 i Göteborg i ett mindre konsertformat, och bandet utnämndes till Årets nykomling 2020 av Lira Musikmagasin.

Anna-Karin Andersson - hardangerfela, fiol, oktavfiol
Robin Johansson - sopransaxofon, basklarinett
Søren Vinther Røgen - gitarr, cittern

Information:
Biljetter säljs även vid entrén 1 timme före föreställningen, kontant eller swish.
Rullstolsplats bokas genom Ann-Cathrin Gunnar
Mer information om Musikcaféserien och abonnemang: Maj Eriksson, 0730-60 40 16

Information gällande Covid-19: Vi följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om särskilda begränsningar.

Teatersalongen, Kulturhuset Pigalle, Nässjö

Arrangör

Nässjö Teaterförening - en del av Riksteatern, Smålands Musik & Teater, Kultur & fritid Nässjö kommun

Vuxna: 160 kr
Medlem. 140 kr
Ungdom/stud: 50 kr

Biljetter säljs vid entrén från kl 18.00
Förboka biljett, kontakta Ann-Cathrin Gunnar
Förbokad biljett hämtas i kassan.

Webbplats