Musikcaféserien: Chicos Fritos

En man med ett munspel och en man med en gitarr.

Bluesdoftande flamenco á la Morricone. Inspirerade av de sandiga vindarna i östra Andalusien spelar Chicos Fritos en bluesig, filminspirerad, öken-flamenco från förr i de gamla stilarna från Andalucía Oriental: Tarantos, zambra, mariana, fandangos de Almería och tangos de Granada!

Chicos Fritos låter som inga andra. Med hjälp av munspel och gitarr skapar de sitt eget sound. Influerade av det ödsliga uttrycket i Ennio Morricones musik i spaghettiwesternfilmerna – inspelade i östra Andalusien – blandar de bluesiga toner och westernklanger med den traditionella musiken från regionen.

Jonathan Bondesson är Sveriges enda masterutbildade flamencogitarrist och ingår i många professionella sammanhang i flamenco-Sverige. Jonathan är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Fundationen Cristina Hereen i Sevilla. Han hyllades för skivdebuten Andalusien i minusgrader i branschtidningen Lira och fick en 4 i Dagens Nyheter. Med sin ringa ålder tillhör han den nya generationen av nordiska flamencogitarrister.

Olle Pelayo Lind är munspelare och gitarrist utbildad vid musikhögskolorna i Göteborg och Ingesund, samt i flamencogitarr och historia i Sevilla och Granada. Olle har spelat munspel och gitarr i vitt skilda genrer - allt från nordisk folkmusik med Arvika Blues Breakers och grekisk musik med stjärnan Maria Stellas till traditionell flamenco med Irene Pelayo.

Information:
Biljetter säljs även vid entrén 1 timme före föreställningen, kontant eller swish.
Rullstolsplats bokas genom Ann-Cathrin Gunnar
Mer information om Musikcaféserien och abonnemang: Maj Eriksson, 0730-60 40 16

Information gällande Covid-19: Vi följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om särskilda begränsningar.

Teatersalongen, Kulturhuset Pigalle, Nässjö

Arrangör

Nässjö Teaterförening - en del av Riksteatern, Smålands Musik & Teater, Kultur & fritid Nässjö kommun

Vuxna: 160 kr