Vetgirig tisdag: Shahrzad Kiavash

Vägra att ge upp livet

Shahrzad Kiavash

Foto: Hans Berggren

2012 förlorade Shahrzad Kiavash sina underben. 2015 deltog hon i triathlon med olympisk distans. Hur går man vidare efter chocken att plötsligt en dag ligga dödssjuk, överleva och därefter tvingas amputera fötterna? Shahrzad föreläser om sin resa efter den där ödesdigra dagen i mars 2012.

Shahrzad Kiavash var mitt i livet när sjukdomen oväntat slog till. Hon blev plötsligt akut sjuk efter ett träningspass i mars 2012. Det visade sig att hon hade fått en septisk chock på grund av en blodförgiftning. Tillståndet var länge kritiskt då flera organ i hennes kropp sviktade och läkarna bedömde att hennes chans att överleva var liten. Hon överlevde mirakulöst nog, men efter mer än 40 operationer kunde läkarna konstatera att underbenen inte gick att rädda. Shahrzad Kiavash blev tvungen att genomgå en amputation. I denna nya, bistra verklighet hade hon kunnat välja att ge upp. Istället valde hon att uppbåda en kraft så stark att hon inte bara lyckades kämpa sig tillbaka till livet, utan även vidare.

Sommaren 2015 genomförde hon ett triathlon, 1500 m simning, 40 km cykling och 10 km löpning med proteser och fick äntligen ta revansch på den elaka sjukdom som drabbade henne tre år tidigare. Men hon tänker inte stoppa här!

I föreläsningsserien Vetgirig tisdag får du möjlighet att ta del av föreläsningar med spännande teman och intressanta föreläsare. Kulturhuset Pigalle erbjuder kultur- och kunskapsupplevelser för dig som vill ta chansen att engageras och vidga din kunskapsbank i samhällsaktuella ämnen och historier.

Information gällande Covid-19: Vi följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om särskilda begränsningar.

Arrangör: Nässjö kommun

Kulturhuset Pigalle, Nässjö

Biljettinfo

BILJETTSLÄPP 28/6 2021
Pris: 100 kr
Senior/ungdom/stud: 50 kr
Överblivna biljetter säljs i entrén från kl 18.00, kontant- och swishbetalning.