Vetgirig tisdag: Paul Hansen

Fotografi, på liv och död

Paul Hansen

Foto: Privat

Paul Hansen visar och berätta om sitt arbete som bildjournalist på Dagens Nyheter. En visuell resa, från vardag till ytterlighet. Krig och fred, sorg och glädje och även barnens, ungdomens, lekens och utbildningens roll.

Paul Hansen är en av Sveriges främsta fotografer som fått utmärkelsen Årets fotograf hela nio gånger, samt World Press Photo of the Year 2013. Han arbetar idag för DN och har uppmärksammats för sina fantastiska reportage från bland annat Haiti, Bosnien, Afghanistan och senast Vitryssland/Belarus 2020 – där Paul greps av polis under demonstrationerna mot regimen och utvisades – men även hemifrån Sverige.

Gemensam nämnare är hans stora förmåga till empati och djup. Hans ofta prisbelönta bilder och berättelser räknas till dem som gör skillnad. Paul Hansen har även haft två stora utställningar på Fotografiska museet i Stockholm.

I föreläsningsserien Vetgirig tisdag får du möjlighet att ta del av föreläsningar med spännande teman och intressanta föreläsare. Kulturhuset Pigalle erbjuder kultur- och kunskapsupplevelser för dig som vill ta chansen att engageras och vidga din kunskapsbank i samhällsaktuella ämnen och historier.

Information gällande Covid-19: Vi följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om särskilda begränsningar.

Arrangör: Nässjö kommun

Kulturhuset Pigalle, Nässjö

Biljettinfo

BILJETTSLÄPP 28/6 2021
Pris: 100 kr
Senior/ungdom/stud: 50 kr
Överblivna biljetter säljs i entrén från kl 18.00, kontant- och swishbetalning.