Vetgirig tisdag: Lisa Lemke

Den hållbara hemmamaten

Lisa Lemke

Foto: Magnus Carlsson

I Lisa Lemkes föreläsning Den hållbara hemmamaten är lantbruk och hållbarhet i fokus. Varifrån kommer egentligen maten på ditt bord? Lisa Lemke menar att det är dags för oss alla att lära känna en bonde!

Lisa Lemkes filosofi är tydlig: matlagning ska vara enkel, rolig och locka till gemenskap. Lisa Lemke tror också att kunskap och relationer är en avgörande faktor för att få oss att slänga mindre mat, ta bättre beslut och bli miljöhjältar.

Lisa Lemke är en inspirerande föredragshållare som inte bara pratar om hjärtefrågorna mat, levande lantbruk och hållbarhet, utan också om målbilder, drömförverkligande, vikten av att ge sig ut på tunn is mellan varven, hur man blir bäst på sitt jobb genom att jobba med det man älskar och hur man bäst bollar med sin tid.

Sedan drygt femton år tillbaka har vi kunnat följa Lisa Lemkes avslappnade, kreativa och glädjefyllda inställning till mat i både tidningar och TV. Lisa har sedan 2011 spridit matglädje i tv, bland annat genom Sommarkväll på SVT, Grillmästarna, Mitt kök/Köket på TV4 och SVT:s matprogramserie Timjan, tupp & tårta.

Lisa Lemke växte upp i Småland och nu är den gamla prästgården på Skrea backe utanför Falkenberg basen för hennes verksamhet. Prästgården är en stark punkt i hennes varumärke som bygger mycket på konceptet ”Lisa på landet”, något av en Pippi Långstrump i köket. Lisa har skrivit flera prisade kokböcker som släppts både i Sverige och utomlands, senast 2019 Brödmat.

I föreläsningsserien Vetgirig tisdag får du möjlighet att ta del av föreläsningar med spännande teman och intressanta föreläsare. Kulturhuset Pigalle erbjuder kultur- och kunskapsupplevelser för dig som vill ta chansen att engageras och vidga din kunskapsbank i samhällsaktuella ämnen och historier.

Information gällande Covid-19: Vi följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om särskilda begränsningar.

Arrangör: Nässjö kommun

Kulturhuset Pigalle, Nässjö

Biljettinfo

BILJETTSLÄPP 28/6 2021
Pris: 100 kr
Senior/ungdom/stud: 50 kr
Överblivna biljetter säljs i entrén från kl 18.00, kontant- och swishbetalning.