Vetgirig tisdag: Johan Tell

Rädda världen!

Johan Tell

Foto: Katinka Tell

Johan Tell föreläser om miljö, klimatfrågor, global uppvärmning och fördelarna med att cykla. Men även om individens ansvar för en hållbar framtid.

Vi måste ändra vår livsstil för att bidra till att rädda världen och skapa hållbarhet, men utan att nödvändigtvis välja bort och försaka. Johan Tell talar om miljö och klimatfrågor och om konsumtionsmönster. Men också om livsstil kontra miljöpåverkan samt om konsten att uppgradera sitt liv medan man samtidigt blir mer miljömedveten.

Johan Tells senaste bok heter "Bättre begagnat: Vårda och laga det du har". Med utgångspunkt ifrån den, samt tidigare böcker som "100 sätt att rädda världen", "Ekologik: 100 enkla sätt att leva hållbart" och "En cyklo pedi – allt jag vet om cykling" pratar han om vad vi har för livsstil, hur vi fått den och hur vi ska kunna ändra på den för att uppnå en mer hållbar utveckling. Att skifta till en naturligare livsstil behöver inte innebära att välja bort och försaka. Johan menar att det ofta räcker med att välja klokare. Genom dessa klokare val lämnar vi inte bara mindre ekologiska avtryck efter oss, vi slipper även en stor del av den vardagsångest miljöfrågor ibland för med sig.

Johan Tell är skribent, föreläsare och fackboksförfattare. Han har skrivet ett trettiotal böcker, varav några belönats med Svenska Publishingpriset, WWF:s Pandapris och utmärkelsen Svensk Bokkonst. Johan Tell var tidigare redaktör, reporter och krönikör på Resemagasinet Vagabond.

I föreläsningsserien Vetgirig tisdag får du möjlighet att ta del av föreläsningar med spännande teman och intressanta föreläsare. Kulturhuset Pigalle erbjuder kultur- och kunskapsupplevelser för dig som vill ta chansen att engageras och vidga din kunskapsbank i samhällsaktuella ämnen och historier.

Information gällande Covid-19: Vi följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om särskilda begränsningar.

Arrangör: Nässjö kommun

Kulturhuset Pigalle, Nässjö

Biljettinfo

BILJETTSLÄPP 28/6 2021
Pris: 100 kr
Senior/ungdom/stud: 50 kr
Överblivna biljetter säljs i entrén från kl 18.00, kontant- och swishbetalning.