Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Sommarutställning: The Island - a case study of a collectors mind - Hyun-Jin Kwak

Foto: Hyun-Jin Kwak

Utställningen berör teman kring förfall, samlande och sociala normer. Konstnären undersöker vad som händer när naturen kryper sig allt närmare och tar över, när man släpper taget och löser upp sociala normer. Fotografierna bär spår av såväl dåtid som nutid.

Utställningen är baserad på research och intervjuer kring ett nedgånget palats och dess invånare i hjärtat av italienska Reggio Emilia, bara några stenkast från stadens torg. Hyun-Jin Kwak fascinerades av husets historia och som många andra trodde hon att det var öde eftersom att det var fullt med bråte och att det på de låsta järngrindarna satt en skylt med texten ”keep out”. Trots detta visade det sig att palatset var bebott av en man som heter Francesco och hans familj.

Francesco samlar på saker och släpar hem det som många skulle kalla skräp. Han har startat otaliga renoveringsprojekt som aldrig fullföljts och även de ingår i förfallet. Det är dessa människor och palatsets öde som konstnären följt genom 2 år och genom olika medier har detta resulterat i en nästintill episk fotoutställning.

5 juni - 21 augusti 2021
Utställningen öppnar 5 juni kl 12


Med anledning av pågående pandemi har konsthallen en begränsning på max 15 besökare åt gången enligt riktlinjerna om 10 kvm per person. Tänk på att hålla avstånd (2 meter) och visa hänsyn till övriga besökare. Är du inte frisk ska du avstå helt från besök.

Plats

Nässjö konsthall

Kontakt

Kalinka Ussing, konstintendent
0380-51 82 45
kalinka.ussing@nassjo.se

Pris

Fri entré

Webbplats

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.