Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Utställning: In Between Us - Karin Lind

Bild: Karin Lind

I Karin Linds konstnärskap har måleriet vuxit fram ur skulpterandet. Tidigare betraktade hon sig främst som skulptör, men hon har alltid arbetat i gränsområdena mellan måleri, skulptur, scenografi och rumslighet och med tiden har dessa former syntetiserats till det arbetssätt som hon nu praktiserar.

I utställningen In Between Us undersöker och beskriver hon kroppars bräcklighet och beroendeställning i relation till våra inre landskap, såväl som de yttre landskapen vi befinner oss i. Arbetet med färgerna och bilderna blir som en besvärjelse när de tar form. ”Jag låter något falla i landskapet och fångar upp det med penseln, jobbar med färgerna och låter dem bli en del av mitt narrativ.”

Målningarna är var och en för sig en egen berättelse men tillsammans utgör bilderna en större berättelse. De hänger ihop och den ena målningen föds ur den föregående. Parallellt arbetar Karin med ett mer abstrakt måleri som växt fram på plåtar av koppar, aluminium och mässing.

Med anledning av Covid-19 har konsthallen en begränsning på max 8 besökare åt gången och vi ber er besökare att hålla avstånd samt inte besöka oss om ni är sjuka.

Plats

Nässjö konsthall

Kontakt

Kalinka Ussing, konstintendent
0380-51 82 45
kalinka.ussing@nassjo.se

Pris

Fri entré

Webbplats

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.