Musikcaféserien: Chicos Fritos

Två män med gitarr och munspel.

Bluesig öken-flamenco på munspel och gitarr.

Inspirerade av de sandiga vindarna i östra Andalusien spelar Chicos Fritos en bluesig öken-flamenco från förr i de gamla stilarna från Andalucía Oriental: tarantos, zambra, mariana, fandangos de Almería och tangos de Granada.

De skapar sitt eget sound med munspel och gitarr. Influerade av det filmiska och ödsliga uttrycket i Ennio Morricones musik i spaghettiwestern-filmerna - inspelade i östra Andalusien - blandar de bluesiga toner och westernklanger med den traditionella musiken från regionen.

Jonathan Bondesson är Sveriges enda masterutbildade flamencogitarrist och ingår i många professionella sammanhang i flamenco-Sverige. Jonathan är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Fundationen Cristina Hereen i Sevilla. Han hyllades för skivdebuten Andalusien i minusgrader i branschtidningen Lira och fick en 4 i Dagens Nyheter. Med sin ringa ålder tillhör han den nya generationen av nordiska flamencogitarrister.

Olle Pelayo Lind är munspelare och gitarrist utbildad vid musikhögskolorna i Göteborg och Ingesund, samt i flamencogitarr och historia i Sevilla och Granada. Olle har spelat munspel och gitarr i vitt skilda genrer - allt från nordisk folkmusik med Arvika Blues Breakers och grekisk musik med stjärnan Maria Stellas till traditionell flamenco med Irene Pelayo.

Föreställningens längd 2x45 min.
Biljetter säljs även vid entrén 1 timme före föreställningen, kontant eller swish.
Rullstolsplats bokas genom Ann-Cathrin Gunnar.

Mer information om Musikcaféserien och abonnemang: Maj Eriksson, 0730-60 40 16

På grund av pågående pandemi: Evenemanget sker i Teatersalongen. Besökarna sitter på enskilda stolar med avstånd emellan. Ingång och utgång sker via separata entréer. Möjlighet att tvätta händerna samt tillgång till handsprit finns.

Teatersalongen, Kulturhuset Pigalle, Nässjö

Nässjö Teaterförening - en del av Riksteatern, samt Smålands Musik & Teater

Vuxna: 160 kr
Medlem. 140 kr
Ungdom/stud: 50 kr

Biljetter säljs vid entrén från kl 18.00
Förboka biljett, kontakta Ann-Cathrin Gunnar
Förbokad biljett hämtas i kassan .

Max 50 personer. Först till kvarn gäller.

Webbplats