Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Musikcaféserien: Chicos Fritos

Två män med gitarr och munspel.

Bluesig öken-flamenco på munspel och gitarr.

Inspirerade av de sandiga vindarna i östra Andalusien spelar Chicos Fritos en bluesig öken-flamenco från förr i de gamla stilarna från Andalucía Oriental: tarantos, zambra, mariana, fandangos de Almería och tangos de Granada.

De skapar sitt eget sound med munspel och gitarr. Influerade av det filmiska och ödsliga uttrycket i Ennio Morricones musik i spaghettiwestern-filmerna - inspelade i östra Andalusien - blandar de bluesiga toner och westernklanger med den traditionella musiken från regionen.

Jonathan Bondesson är Sveriges enda masterutbildade flamencogitarrist och ingår i många professionella sammanhang i flamenco-Sverige. Jonathan är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Fundationen Cristina Hereen i Sevilla. Han hyllades för skivdebuten Andalusien i minusgrader i branschtidningen Lira och fick en 4 i Dagens Nyheter. Med sin ringa ålder tillhör han den nya generationen av nordiska flamencogitarrister.

Olle Pelayo Lind är munspelare och gitarrist utbildad vid musikhögskolorna i Göteborg och Ingesund, samt i flamencogitarr och historia i Sevilla och Granada. Olle har spelat munspel och gitarr i vitt skilda genrer - allt från nordisk folkmusik med Arvika Blues Breakers och grekisk musik med stjärnan Maria Stellas till traditionell flamenco med Irene Pelayo.

Föreställningens längd 2x45 min.
Biljetter säljs även vid entrén 1 timme före föreställningen, kontant eller swish.
Rullstolsplats bokas genom Ann-Cathrin Gunnar.

Mer information om Musikcaféserien och abonnemang: Maj Eriksson, 0730-60 40 16

På grund av pågående pandemi: Evenemanget sker i Teatersalongen. Besökarna sitter på enskilda stolar med avstånd emellan. Ingång och utgång sker via separata entréer. Möjlighet att tvätta händerna samt tillgång till handsprit finns.

Plats

Teatersalongen, Kulturhuset Pigalle, Nässjö

Arrangör

Nässjö Teaterförening - en del av Riksteatern, samt Smålands Musik & Teater

Pris

Vuxna: 160 kr
Medlem. 140 kr
Ungdom/stud: 50 kr

Biljetter säljs vid entrén från kl 18.00
Förboka biljett, kontakta Ann-Cathrin Gunnar
Förbokad biljett hämtas i kassan .

Max 50 personer. Först till kvarn gäller.

Webbplats

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.