Vetgirig tisdag: Petra Malm

Kodnamn: Pam - elitsoldatens hemliga liv

Exempelbild

Hur är det att leva ett liv i hemlighet, hur förbereder man sig för en krävande tjänst och för att ensam åka till ett högriskområde? Petra Malm har mångårig erfarenhet från skarpa operationer både nationellt och internationellt.

Petra Malm är elitsoldaten som bytte sitt hemliga liv och blev elittränare och föreläsare! Under tio år levde Petra Malm ett hemligt liv inom Försvarsmaktens elitstyrka under stor sekretess och fysisk och psykisk press. Hur och vad motiverade henne att fortsätta, trots motgångarna? Nu har hon lämnat sitt hemliga liv bakom sig och föreläser om sina erfarenheter från Försvarsmaktens hemligaste förband.

Petra Malm har alltid varit kvinnan som gått mot strömmen och sökte sig efter officersutbildningen till jägarförbanden och sedan specialförbanden. Hon blev en pionjär som inspirerat andra att våga gå sin egen väg. Som elitsoldat var Petra tvungen att vara i fysisk toppform, alltid redo att utföra sitt jobb men det skulle visa sig att den mentala styrkan var det viktigaste för att överleva.

Som första kvinna någonsin klarade Petra Malm testerna till specialförbandet SOG och blev Sveriges första kvinnliga elitsoldat. Som ensam kvinna fick Petra många gånger kämpa mot sin omgivning och fortsätta att motivera sig under de svåraste förhållandena. Som förhörsledare är hon expert på personligheter, beteenden, gruppdynamik och ledarskap. Det var till stor nytta i hennes tidigare yrke och hon lär idag ut hur man bemöter olika personligheter för att nå dit man vill.

I föreläsningsserien Vetgirig tisdag får du möjlighet att ta del av föreläsningar med spännande teman och intressanta föreläsare. Kulturhuset Pigalle erbjuder kultur- och kunskapsupplevelser för dig som vill ta chansen att engageras och vidga din kunskapsbank i samhällsaktuella ämnen och historier.

På grund av pågående pandemi: Evenemanget sker i Pigallesalen. Besökarna sitter på enskilda stolar med avstånd emellan. Ingång och utgång sker via separata entréer. Möjlighet att tvätta händerna samt tillgång till handsprit finns.

Arrangör: Nässjö kommun

Pigallesalen, Kulturhuset Pigalle.

Sofia Johnsson, evenemangschef

Biljettinfo

Pris: 100 kr
Senior/ungdom/stud: 50 kr
Åldersgräns: 13 år

Överblivna biljetter säljs i entrén från kl 18.00, kontant- och swishbetalning.