Utställning: Betong- ett monument över en vänskap - Marc Broos

Foto: Marc Broos

Utställningen består av en installation, en hel armé av ansikten, huvuden, porträtt i massiv betong, alla i naturlig storlek.

Marc Broos betraktade konstnären Lars Lerin som en av hans bästa vänner. En trettioårig vänskap tog sen plötsligt slut. Så när konstnären Marc Broos fick ett stipendie och därmed ett eget utrymme på Rackstadmuseet valde han att göra ett monument över en avslutad vänskap, ett betongmonument på minst 1000 kg. En vikt som knappast kommer i närheten av vad en riktig vänskap väger om man nu kan väga en trettioårig vänskap i kilo eller gram. Kvar finns minnen som man bär med sig hela livet. Det som varit som lever vidare.

Med anledning av Covid-19 har konsthallen en begränsning på max 50 besökare åt gången och vi ber er besökare att hålla avstånd samt inte besöka oss om ni är sjuka.

3 oktober-30 oktober
Vernissage 3 oktober kl 12-14