Vetgirig tisdag: Per J Andersson

Exempelbild

Ta tåget: På spåret genom historien, samtiden och framtiden. I sin bok berättar Per J Andersson om våra tidiga järnvägar och om sin tågluff genom Europa. Han ger en hoppfull uppmaning att resa utan att flyga.

Hösten 2019 utkom Ta tåget som är en historisk odyssé, där Per J Andersson berättar om våra tidiga järnvägar. Det är även en klimatbok och en sporre att resa utan att flyga. Vi får dessutom följa med på hans tågluff genom Europa tillsammans med sina barn.

Som hängiven resenär sedan tidigt 80-tal var Per J Andersson en av de första som vurmade för tåget. Äntligen har debatten hunnit ikapp. I Ta tåget tar han oss med genom tågets historia, via de tidiga järnvägarna, höghastighetstågens revolution och allt däremellan. Det är en personlig bok och på samma gång en historisk odyssé, en klimatbok och en uppmaning att inte sluta resa – bara göra det hållbart.

Per J. Andersson är en av grundarna av resemagasinet Vagabond, där han är redaktör. Han har skrivit ett flertal guideböcker och reportageböcker samt dokumentärromanen New Delhi–Borås – den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till kärleken i Sverige.

I föreläsningsserien Vetgirig tisdag får du möjlighet att ta del av föreläsningar med spännande teman och intressanta föreläsare. Kulturhuset Pigalle erbjuder kultur- och kunskapsupplevelser för dig som vill ta chansen att engageras och vidga din kunskapsbank i samhällsaktuella ämnen och historier.

Foto: Jan-Åke Eriksson
Arrangör: Nässjö kommun

Teatersalongen, Kulturhuset Pigalle.

Sofia Johnsson, evenemangschef

Biljettinfo

Pris: 100 kr
Senior/ungdom/stud: 50 kr
Överblivna biljetter säljs i entrén från kl 18.00, kontant- och swishbetalning.