The Moniker - Hyllningskonsert till Robert Broberg

The Moniker (Daniel Karlsson) och hans två multimusikanter ger hyllningskonserten "Det var en båt som sa..." med Robert Brobergs odödliga klassiker.

Efter bejublade konserter med stående ovationer på bland annat Södra teatern i Stockholm och Stora teatern i Göteborg, så fortsätter nu Broberg-fanet The Moniker att sprida sin husguds odödliga klassiker över landet.

Tillsammans med sina två multimusikanter Erik Anjou och Hasse Sjölander fortsätter nu The Moniker att hylla sin stora inspirationskälla och idol. Och med den bakgrundshistoria som Daniel har kan vi lova en varm och värdig föreställning där odödliga klassiker avlöser varandra. Båtlåt, Ingela, Vatten, Maria-Therese, Spring inte så fort pappa, Likbil, osv, osv, osv...

I en loge någonstans i Sverige år 1993: ”Har du vita gympadojor med dig?” Orden var Robert Brobergs och de var riktade till en 11 år ung pojke som några timmar senare skulle få vara med om det många bara drömmer om. Han skulle få uppträda tillsammans med sin stora idol. Låten var Pappa se min hand och turnén var Målarrock. Under hela fyra konserter fick han uppleva drömmen, och ja, gympadojorna var självklart med.

Pojken, som kallade sig själv för Lill-Robban när han uppträdde på diverse tillställningar runtom i Jönköpingstrakten, blev äldre, upptäckte Guns N’ Roses, Oasis, Blur och Beatles, startade olika rockband, blev Idol-Daniel med hela svenska folket, tog sig artistnamnet The Moniker, gjorde succé i Melodifestivalen, avverkade Diggiloo, Allsång på Skansen, Så ska det låta osv, blev stolt ambassadör för välgörenhetsorganisationen Star For Life där han gjort över 60 konserter tillsammans med några andra gamla hjältar i Triple & Touch, hela tiden med Robert Karl-Oskar Zero Broberg som den där store husguden som man kan gå tillbaka till för trygghet när så behövs.

Robert Broberg avled 2015 och Daniels ord efter beskedet löd: ”Det är väldigt speciellt hur man kan bli så ledsen över att en människa man inte känner har gått bort. Men det är jag. Robert Broberg är ju den största anledningen till att jag står på scenen överhuvudtaget.”

Arr: Nässjö kommun

Teatersalongen, Kulturhuset Pigalle