Poetry Slam - En tävling i estradpoesi

Välkomna till en kväll med hög poetisk energi! Poetry slam är en tävling i estradpoesi där vem som helst kan delta. 4 mars sker deltävlingen i Nässjö! Olivia Bergdahl är gästpoet och Matiss Silins är eMCee.

Vad är då Poetry slam? Jo, Poetry slam är en tävling i estradpoesi där vem som helst kan delta. Poeten har tre minuter på sig att framföra sitt verk utan rekvisita eller andra effekter. Publiken är delaktig och viktig och spelar en avgörande roll i tävlingen då tre till fem jurygrupper utses i början av kvällen. Jurygruppernas uppgift är att rösta fram en vinnare genom att sätta poäng på framförandet och diktens innehåll. Tävlingarna är fartfyllda, härligt energigivande och lämnar ingen oberörd. Kom och läs, lyssna och bli tagen med storm!

Olivia Bergdahl är gästpoet och Matiss Silins är eMCee.

Segrarna från vårens deltävlingar möts i finalen 15 april på Jönköpings Teater. De fyra bästa i finalen representerar sedan Jönköpings län på Svenska Mästerskapen i Poetry Slam 2020 i Uppsala.

Anmäl om du vill tävla till: alexandra.melander@nassjo.se

Poetry Slam Jönköpings län är ett samarbete mellan Jönköpings kommun, Kulturhuset Jönköping, Gislaveds kommun, Kultivera, Plan B Tranås, Vetlanda kommun, Vetlanda bibliotek, Nässjö kommun, Kulturhuset Pigalle, Värnamo kommun, Gummifabriken i Värnamo och Jönköpings Litteraturhus.

Lilla teatern, Kulturhuset Pigalle

Nässjö kommun