Vetgirig tisdag: Malin Haawind

Satans skit – om smuts

Exempelbild

Malin Haawinds bok Satans skit – en bok om smuts (2019) handlar om smuts, stök och städning och om vad vår relation till dessa företeelser säger om oss som människor och tiden vi lever i.

Satans skit är en bok om smuts, stök och städning och om vad vår relation till dessa företeelser säger om oss som människor och tiden vi lever i. Det handlar om städning som moralfråga, om äckelkänslor, svindyr livsstilstvål och om mammors dammkontrollerande fingrar som dras över fönsterbrädor hemma hos deras vuxna barn. Men också om när det smutsiga blir sexigt och det rena trist, om samvetskval i skuggan av rut-avdraget och om huruvida det är skillnad på om rödvinsfläcken på tröjan kommer från en flaska av finaste märket eller från en bag-in-box.

Med smutsen och stöket följer i regel skulden och skammen. Kring detta kretsar den här boken, men även kring sällsynta sköra stunder av sinnlig, smutsig skamlöshet.

Etnologen, journalisten och författaren Malin Haawind debuterade hösten 2016 med boken Dra åt helvete – en bok om gräl. En reportagebok om hur och var och varför folk grälar, och om vad grälandet säger om oss. Hösten 2017 kom Malin Haawinds andra bok Sluta skrik för fan – en bok om att leva med barn. I den undersöker hon vad föräldraskapet gör med oss som människor och hur det verkligen är hos barnfamiljer, bortom förskönande filter och väl valda utsnitt på glada barn i motljus på sommaräng. Hösten 2018 kom tredje boken Ät din jävel – en bok om matglädje, dödsångest, vitlök och smör. som handlar om hur otroligt komplicerat vi har gjort något av det mest basala i världen – att äta.

I föreläsningsserien Vetgirig tisdag får du möjlighet att ta del av föreläsningar med spännande teman och intressanta föreläsare. Kulturhuset Pigalle erbjuder kultur- och kunskapsupplevelser för dig som vill ta chansen att engageras och vidga din kunskapsbank i samhällsaktuella ämnen och historier.

Foto: Jessica Segerberg
Arrangör: Nässjö kommun

Teatersalongen, Kulturhuset Pigalle.

Sofia Johnsson, evenemangschef

Biljettinfo

Pris: 100 kr
Senior/ungdom/stud: 50 kr

Överblivna biljetter säljs i entrén från kl 18.00, kontant- och swishbetalning.