Vetgirig tisdag: Jonas Hjalmar Blom

Lurad av idiotiska teorier?

Exempelbild

Jonas Hjalmar Blom, författare, leg. psykolog och doktorand i psykologi, berättar varför vi faller för pseudovetenskapliga teorier och vad vi istället bör göra för att förstå människor.

Jonas Hjalmar Bloms granskning av boken Omgiven Av Idioter och färgteorin DISC har fått över 140 000 läsare och han har medverkat i såväl Magasinet Filter som Modern Psykologi. Med hjälp av vetenskap, psykologi och sin debutroman, komedin Förvaltningen - en roman om offentlig sektor (2018), berättar han varför vi faller för pseudovetenskapliga teorier och vad vi istället bör göra för att förstå människor.

Jonas Hjalmar Blom är författare, Leg. Psykolog och doktorand i psykologi. Hans forskning riktar in sig på beteendepåverkan för hälsosam och hållbar beteendeförändring. Jonas Hjalmar Blom håller föreläsningar om beteendedesign och om pseudovetenskap och kreativitet.

I föreläsningsserien Vetgirig tisdag får du möjlighet att ta del av föreläsningar med spännande teman och intressanta föreläsare. Kulturhuset Pigalle erbjuder kultur- och kunskapsupplevelser för dig som vill ta chansen att engageras och vidga din kunskapsbank i samhällsaktuella ämnen och historier.

Foto: Pressbild
Arrangör: Nässjö kommun

Teatersalongen, Kulturhuset Pigalle.

Sofia Johnsson, evenemangschef

Biljettinfo

Pris: 100 kr
Ungdom/stud/senior: 50 kr

Överblivna biljetter säljs i entrén från kl 18.00, kontant- och swishbetalning.