Vetgirig tisdag: Fredrik Paulún

Biohack - den magiska maten

Exempelbild

Författaren och företagaren Fredrik Paulún har gjort sig känd som en av landets största profiler inom kost och hälsa. Nu är han aktuell med boken Biohack – Maten som gör ditt liv bättre (2020).

De senaste decennierna har forskningen presenterat nya fakta kring vad maten och särskilda ingredienser kan uppnå i kroppen. Därför har begreppet Biohack uppstått som handlar om hur man med rätt kunskap anses kunna påverka sin biologi. Under januari 2020 är Fredrik Paulún också aktuell med boken Biohack – Maten som gör ditt liv bättre.

Enligt Fredrik Paulún är det ingen omöjlighet att äta både nyttigt och näringsrikt och gott. Det ska inte heller vara svårt eller otillgängligt. Han drivs av att hjälpa människor att hitta den metod eller diet som passar dem själva bäst.

Som föreläsare, författare och företagare har Fredrik Paulún blivit känd som en av landets största profiler inom kost och hälsa. Med ett stort engagemang har han genom hela sitt liv debatterat och undervisat om hur våra matvanor påverkar oss. Han är utbildad näringsfysiolog vid Stockholms universitet, där han har en filosofie magisterexamen i nutrition. Sedan 1990-talet har han gett ut ett 20-tal böcker. Dessa har sålts i över 1,3 miljoner exemplar och översatts till flera språk. Utöver det skriver han för flera tidningar och medverkar frekvent i TV, radio samt driver en egen podcast – Näringspodden.

I föreläsningsserien Vetgirig tisdag får du möjlighet att ta del av föreläsningar med spännande teman och intressanta föreläsare. Kulturhuset Pigalle erbjuder kultur- och kunskapsupplevelser för dig som vill ta chansen att engageras och vidga din kunskapsbank i samhällsaktuella ämnen och historier.

Foto: Peter Knutson
Arrangör: Nässjö kommun

Teatersalongen, Kulturhuset Pigalle.

Sofia Johnsson, evenemangschef

Biljettinfo

Pris: 100 kr
Senior/ungdom/stud: 50 kr

Överblivna biljetter säljs i entrén från kl 18.00, kontant- och swishbetalning.