Teater: Stolthet och fördom

eller The Story of Mr Darcy, Mr Bingley, Mr Wickham, Mr Collins & Mr Bennet.

Tillsammans med fem manliga skådespelare utforskar regissören Anna Sjövall det kvinnliga rummet utifrån Jane Austens klassiska roman. Med stor kärlek till historien om systrarna Bennet och deras friare, ger de sig i kast med uppgiften att förstå hur det är att leva i en värld där hela ens existens står på spel inför mannens blick. Där varje rörelse iakttas och bedöms. Där dygden är allt och utrymmet begränsat.

Med luktsaltet i fickan och broderi-bågen som vapen intar de 1800-tals-salongens trånga universum. I en lekfull och drastiskt humoristisk föreställning berättar de Jane Austens mest älskade historia.

Producent
Teater Halland

Föreställningens längd 2 tim 30 min inkl. 20 min paus.

Rullstolsplats bokas genom Nässjö turistcenter på tel. 0380-51 80 60.

Arrangeras av Nässjö Teaterförening - en del av Riksteatern
Bli medlem - Skaffa scenpass medlem@riksteatern .se