Onsdagsforum: Klimatförändringar och konst // Emma Johansson

Foto: Joseph Mwalyombo

Föreläsningen handlar om hur vi integrerar klimatvetenskap och konst och hur vi når ut till de samhällen som är mest utsatta.

Hur mår invånare i byar i Tanzania som blivit utsatta för land grabbing, det vill säga när inhemska eller multinationella företag köper upp stora marker, oftast illegalt. Naturgeografen Emma-Li Johansson använde konsten i sin forskning för att komma närmre människors tankar, oro och framtidsdrömmar. Hur skulle de visualisera fenomenet? Vilka berättelser skulle de inkludera? Under kvällens föreläsning berättar Emma om hur hon gick tillväga för att använda konst i sin forskning, och vilka utmaningar och möjligheter hon upplevt.

Onsdagsforum är en föreläsningsserie i Nässjö konsthall, våren 2020 är temat konst och klimat.

Nässjö konsthall

Kalinka Ussing, konstintendent