Höstlov - Tävla i Fairtrade-bakning

Gillar du att baka? Då hoppas vi du gillar fairtrade också. Nu kan du och dina kompisar anmäla er till tävlingen Fairtrade-bakning och vinna fina priser som biobiljetter och fairtrade-produkter. Kolla in tävlingsreglerna nedan.

Delta i tävlingen genom att baka ett bakverk som innehåller minst tre fairtrade-produkter. Ditt tävlingsbidrag bedöms av en jury från Nässjö kommuns fairtradegrupp. Bedömning sker utifrån fairtrade-ingredienser, utseende och smak.

Tävlingen startar kl 13 med en genomgång. Därefter finns tid för bakning. Bakverken ska vara klara kl 15.

Frågor skickas till: anna-carin.magnusson@nassjo.se

Tävlingsregler

1. Bilda ett lag på 2-3 personer i åldrarna åk 4-9.
  2. Bestäm vad ni vill baka.
  3. Bakverket ska innehålla minst tre Fairtrade-produkter. I listan nedan ser du exempel på ingredienser och produkter som är Fairtrade.

Exempel på Fairtrade-ingredienser

• Råsocker
  • Bananer
  • Vaniljsocker
  • Kakao
  • Sirap
  • Kardemumma
  • Kanel
  • Kaffe
  • Kokoschips
  • Apelsinmarmelad
  • Jordgubbssylt
  • Honung
  • Kokosolja

Anmälan
Skriv ner en lista med vilka ingredienser du behöver och hur mycket som behövs. Listan ska lämnas tillsammans med anmälan. Anmälan skickas till: dennis.lundquist@nassjo.se

Sista anmälningsdag 24 oktober. Vi tar emot 8 lag och det är först till kvarn som gäller.

Norråsaskolan (Hemkunskapssalarna),
Nässjö