The 60´s Consert

The 60´s Concert med Anne-Lie Ryde, Jenny Silver, Olle Nilsson, The Mad Men Band och Joyvoice till Nässjö

Fredagen den 22 november kommer landets bästa 60-talsband The Mad Men Band till Nässjö för att framföra de största hitsen från 60-talet. Med sig på konserten har de med sig Olle Nilsson, som kanske är landets mest kända Beatles-tolkare. På scen finns även de kvinnliga stjärnorna Anne-Li Ryde och Jenny Silver samt jättekören Joyvoice under ledning av Karin Thellander Nilsson.

Publiken kan se fram emot de största hitsen med Beach Boys, Supremes, Del Shannon, McCoys, Creedence, Connie Francis, Elvis, Brenda Lee, Shirelles och Neil Sedaka och många fler. Kvällen bjuder också på en hyllning av The Beatles klassiska album, Abbey Road, som fyller 50 år 2019

The Mad Men Band blir publikfavoriter vart de än spelar. Inte minst blev deras klassiska spelning på taket vid torget på Eksjö Stadsfest omtalad i hela landet. Det var ju precis vad The Beatles gjorde i England. The Mad Men Band med frontfigurerna Indy Neidell från Texas i USA och Jonas Thorell, är förmodligen landets bästa 60-talsband nuförtiden. De är i alla fall så bra att Owe Thörnqvist numera har gjort bandet till sitt eget kompband. De har också spelat med alla svenska 60-talsstjärnor som Lill-Babs, Towa Carson, Siw Malmqvist och Svenne & Lotta m.fl.

Ett annat band som är kända för sina Beatles-tolkningar är Norrköpingsbandet Liverpool. De har tolkat Beatles och John Lennon mer än något annat svenskt band, men spelar sällan nuförtiden. Sångaren Olle Nilsson kommer dock och framför Beatles-låtar och ett par andra 60-talsklassiker denna kväll.

Anne-Lie Ryde är kvällens största stjärna, men slog igenom först 1983 med hiten ”Seglar på ett moln”. Hennes framgångar fortsatte hela 80-talet igenom för att kulminera 1992 då hon gav ut albumet ”stulna kyssar”, som är fyllt med svenska 60-tals hits och som är en av anledningarna till hon är med på den här 60-tals konserten. På ”stulna Kyssar” fick Anne-Lie stora hits med Anita Lindbloms ”Sånt e livet”, Towa Carssons ”Alla har glömt” och inte minst Lill Lindfors ”En sån karl”. Klassiska låtar som vi säkert får höra på konserten.

Jenny Silver hette tidigare Jenny Öhlund och slog igenom som dansbandsdrottning i bandet Candela. Jenny har efter Candela kunnat ses i fler musikalsammanhang, bland annat som Sarah Brown i Guys and Dolls som spelades på Slagthuset (Malmö) under 2007 mot bland andra Tommy Körberg. Under första halvan av 2008 spelade hon rockhäxan Antonia i Göteborgsoperans nyskrivna musikalsatsning Grymt. Jenny har också medverkat i Melodifestivalen flera gånger och haft sitt eget rockband; Holden. 2017 bestämde sig Jenny för att bli lokchaufför, så nu jobbar hon på pågatågen i Skåne, men hon är fortfarande en sångstjärna. Det får man se på The 60´s Concert.

Joyvoice är den stora kören i Halmstad med körledaren Karin Thellander Nilsson. och som oftast sjunger låtar från 80-talet och framåt. Denna kväll kommer dock repertoaren att vara annorlunda, när det bara ska erbjudas låtar från det gyllene 60-talet. Vi kommer bl.a. att få höra t.ex. låtar av Creedence och Simon & Garfunkel.

Det blir en fantastisk musikkväll för 60-talsfans och för de som upptäckt 60-talets låtskatt senare.

Rullstolsplats bokas genom Nässjö turistcenter på tel. 0380-51 80 60.

Pigallesalen, Kulturhuset Pigalle

Håkan Waxegård, tel. 076-1078500
hakan@waxegard.se

Biljettinfo