Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Balladen om Nygata 8
En teaterkonsert med Cornelis Vreeswijks låtskatt

I en visuell musikföreställning fylld med Cornelis Vreeswijks underbara musik och mångbottnade texter får vi möta ett par som lever ett lugnt och inrutat liv i ett hus på Nygatan 8. De lever för sina rutiner och sin trygghet, men har tappat bort lust och passion på vägen.

Men så, plötsligt en dag flyttar det in en okänd familj i deras hem. Utan förvarning och utan någon som helst förklaring. Det inrutade livet på Nygatan 8 vänds uppochner. Kaos infinner sig. Ingenting är längre säkert, vant och bekvämt. Vad händer när vi rycks ur vår komfortzon och blir konfronterade med en ny verklighet? När ett oväntat möte uppstår mitt i den trygga tristessen? När det lilla livet plötsligt blir stort? Vad kan vi förlora men framförallt vad har vi att vinna? Vi vet aldrig när de livs- avgörande ögonblick uppstår, men det här är ett av dem! Med hjälp av fantastiska musiker och en sjungande ensemble från alla världens hörn kommer vi uppleva mötet mellan det vi känner så väl och det ännu helt okända. Stort elände och massor av humor, vacker poesi och vansinnig folkfest – Allt blandas ihop i denna tragikomiska och musikaliska feelgood om två familjers kamp för att leva sida om sida.

För regin står den prisbelönta regissören Minna Johannesson, baserad i Danmark (men är svensk från början, född i Emmaboda). Hon vill beskriva föreställningen som “EN TRAGISK FEELGOOD, EN ABSURD, FESTLIG OCH FULLSTÄNDIGT HJÄRTSKÄRANDE DRÖMFÖRESTÄLLNING.” Inom den större musikteaterscenen i Skandinavien klassas hon som Musikteaterdrottningen. Så vi är väldigt stolta över att hon väljer Regionteatern för sin debut i Sverige.

Medverkande
Björn Johansson Boklund
Saskia Husberg
Alaa Rashid samt två sångare och tre musiker.

Konstnärligt team
Musik: Cornelis Vreeswijk
Regi och koncept: Minna Johannesson
Scenografi: Katrine Gjerding
Kapellmästare & kompositör: Martin Ullits Dahl

Producent
Regionteatern Blekinge Kronoberg

Föreställningens längd 1,5 timmar.
Biljetter säljs även vid entrén 1 timme före föreställningen, kontant eller swish.

Rullstolsplats bokas genom Nässjö turistcenter på tel. 0380-51 80 60.

Plats

Teatersalongen Kulturhuset Pigalle

Arrangör

Nässjö Teaterförening - en del av Riksteatern

Pris

ordinarie 250 kr
medlem 180 kr
ungdom 120 kr
Biljetter säljs via Nässjö turistcenter, Rådhusgatan 20, tel. 0380-51 80 60.
turistbyran@nassjo.se

Webbplats

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.