Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Nässjö Outdoor & Sport Festival

Den 28 september är det Nässjö Outdoor & Sport Festival i Nässjö city. Centrum fylls med sport- och vildmarksaktivteter! 

En fem meter hög höghöjdsbana, klättervägg och vildmarksrestaurang. Utställare i form av företag och föreningar visar upp sin verksamhet och erbjuder prova på-aktiviteter. Här nedan hittar du mer information om de olika aktiviteterna.

Höghöjdsbana

Mitt på Stortorget i Nässjö City, precis intill de stora träden bygger vi upp en fem meter hög höghöjdsbana som alla är välkomna att testa! Höghöjdsbana är en rolig utmaning och en kombo av äventyr och lek. Ingen förkunskap eller bokning krävs. Med hjälm och säkerhetslina kan du på ett tryggt sätt ta dig fram mellan fem olika sektioner av ”hinder” som kräver både att du är klurig och smidig. Den totala sträckan på banan är ca 50 meter. 3VE ansvarar för aktiviteten och släpper på folk i lagom takt. Starten sker vid ett av tornen och är markerad med en skylt och beachflagga.

Åldersgräns 8 år

Äventyrsföreläsing med Roger Löfgren

Kom och lyssna på Roger Löfgrens äventyrsföreläsning om sin 670 mil långa resa på cykel från kust till kust i USA. Under drygt tio veckor cyklade Roger ensam, bodde i tält, på motell eller hemma hos olika familjer. I sin föreläsning berättar han om hur det är att cykla över en hel kontinent på egen hand och alla intressanta och fantastiska möten resan bjöd på. Roger vill inspirera andra att genomföra drömprojekt oavsett om de är stora eller små!

Föreläsningen går att lyssna på vid två tillfällern. Kl 11.00 och kl 13.00 i Bonvings före detta lokaler på Storgatan.

Skyttesimulator

Testa festivalens skyttesimulator! En rolig vildmarksupplevelse som du varken behöver jaktmark eller vapenlicens för att testa. Varje träff ger poäng och du kan även se vart skotten träffar. Utmana dina kompisar i en skytteduell eller prova på jakt i en virtuell miljö bland älgar, rådjur eller varför inte ge dig ut på vildsvinsjakt bland böljande kullar. På en stor skärm spelas olika vildmarksmiljöer upp med virtuell teknik och med hjälp av ett laservapen kan du testa hur bra du är på att träffa rätt. Skyttesimulatorn är godkänd av Svenska jägarförbundet

Testa att klättra klättervägg

Om du är sugen på att testa på klättring ska du komma till Stortroget under Nässjö Outdoor & Sport Festival. Här kommer vi bygga upp en klättervägg där du med hjälp av utbildad klätterinstruktör kan testa att ta dig upp för en klättervägg. Ingen förkunskap eller bokning krävs.

All utrustning är CE-märkt och godkänd enligt de europeiska normerna. Northern Hemispheres instruktörer är erfarna och utbildade att hantera utrustningen.

Vildmarkslounge

I vildmarksloungen kan du sitta ner och chilla en stund och spana in allt som händer på torget. Här serveras det vildmarksinspirerande käket som souvas från nimbustält och maten tillagas på muurikka-häll.

Snacka sjövett med räddningstjänsten

Under Nässjö Outdoor & Sport Festival finns räddningstjänsten från Höglandets Räddningstjänstförbund på plats och snackar sjövett. Spana in räddningsbåt och utrustning och lyssna på hur man på ett säkert sätt vistas på sjön. Och för de minsta finns självklart möjligheten att provsitta brandbilen.

Träffa Nässjös föreningar

Nässjös föreningar ställer ut och visar upp sin verksamhet plus bjuder på mängder av prova-på-aktiviteter!

Föreningar som deltar
Nässjö sportdansklubb & Höglandets kulturella
IK SISU
Nässjö SKI
Höglandets Triathlon
Nässjö Cykelklubb
Nässjö Skridsko och Konståkningsklubb
Highland Western Riders
Nässjö HC
Nässjö Basket
Nässjö Handbollsförening
Nässjö Fotboll
Nässjö KFUK-KFUM:s Scoutkår
Nässjö Atlet och Motionsklubb
Nässjö Kampsport

Plats

Nässjö City

Kontakt

Ulf Kempe
070-830 81 80
event@nassjoshopping.se

Pris

Fri entré

Webbplats

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.