Pernilla Andersson - Julkonsert

Pernilla Andersson på julturné och spelar hyllade albumet ”Vintersånger från Garbo”. Det väntas stämningsfull och hjärtskärande musik. Allt stilfullt framfört tillsammans med fullt band på ett fåtal utvalda scener.

Efter nio studioalbum bestämde sig Pernilla Andersson 2017 för att göra ett julalbum. Förra året tog hon med sig hyllade skivan ”Vintersånger från Garbo” och nysläppta singeln ”Det fryser på Norrmälarstrand igen” på turné. Och turnén blev en stor succé. Och i år är det dags igen.

– ”Det fryser på Norrmälarstrand igen" är en sång om att trots svårigheter se framåt med tillförsikt. ”Vi höjer våra glas på Pelikan, för det nya som kommer och för dom som vi förlorar, för alla vi har älskat och förrått, för vägen vi valde och för att vi ville nåt” sammanfattar i princip hela sången, berättar Pernilla Andersson.

– Jag och mitt band ser så mycket fram emot att åter få åka ut på turné och göra ett fåtal verkligt speciella julkonserter, få fram en fin stämning utan för mycket cellofan och julglätteri. Förutom ”Vintersånger från Garbo” har jag valt ut några av min uppväxts julpärlor som jag också berättar historier om. Konserten berör allt ifrån sorgen i att förlora någon till historien om när hela köksbordet började brinna då 80-talets hetaste ”it”-pryl, fonduegrytan, skulle invigas en nyårsafton för länge sedan, säger Pernilla Andersson.

Med på turnén är Fredrik Rönnkvist (gitarr), Jerker Odelholm (bas) och Mikael Häggström (trummor).

Sagt om ”Vintersånger från Garbo”:

Aftonbladet: ++++

GP: ++++

Uppsala Nya Tidning: ++++

Kristianstadsbladet: ++++

Västerbottens-kuriren: ++++

Pernilla Andersson sjunger förkrossande om julen. – Aftonbladet

Pernilla Anderssons julskiva är ambitiös, varierad och distinkt. – GP

Handikapplats bokas genom Nässjö turistcenter på tel. 0380-51 80 60.

Teatersalongen Kulturhuset Pigalle

Kultur och fritidsförvaltningen
sofia.johnsson@nassjo.se

vuxen 295 kr
ungdom/studerande/pensionär 100 kr
Biljetter säljs via Nässjö turistcenter, Rådhusgatan 20, tel. 0380-51 80 60.

Webbplats