Vetgirig tisdag: Per Jensen

- Den missförstådda hunden

Exempelbild

Foto: Mona Jensen

Tillhör du dem som tror att hundar inte kan tänka i flera steg och att de inte har någon tidsuppfattning? Att de är färgblinda och måste ha en stark ledare för att må bra?
Eller att hunden lyssnar mer på ditt tonfall än på själva orden när du pratar med den?

Då har den nya forskningen en del överraskningar i beredskap.

Per Jensen berättar om senaste nytt kring allt från hur hunden uppfattar sin omvärld till hur den kommunicerar med människor. Efter föreläsningen är det mycket troligt att du kommer att betrakta din egen hund med helt nya ögon.

Per Jensen är professor i etologi, läran om djurens beteende, vid Linköpings universitet och författare till en rad böcker om hundars och djurs beteende. De två senaste är “Den missförstådda hunden” och “Djurens känslor - och vår känsla för djur”, båda på Natur och Kultur.

Per leder en forskargrupp som bland annat studerar hundars beteende och relation till människor
och medverkar flitigt i olika medier när det gäller frågor om djur och djurskydd.

Arrangör:
Nässjö kommun

Kulturhuset Pigalle

Sofia Johnsson, evenemangschef

Biljettinfo

Biljettpris: 100 kr.

Överblivna biljetter säljs i entrén från kl. 18.00, kontant- och swishbetalning.

Abonnemang

Abonnemang 10 vetgirig tisdag 700 kr
Boka abonnemangsbiljett här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Biljetter och abonnemang säljs också via Nässjö turistcenter, Rådhusgatan 20, 0380- 51 80 60.