Föreläsning om Systrarna Brontës värld

Foto:

De tre systrarna Brontë - Charlotte, Emily och Anne - växte upp på prästgården i Haworth och det var där de skrev några av den engelska litteraturens mest älskade romaner.

Kom och lyssna till översättarna Anna-Karin Malmström Ehrling och Per Ove Ehrling som har gjort de första översättningarna sedan mitten av 1800-talet av Charlotte Brontës romaner Villette, Professorn och Shirley. De berättar om systrarnas uppväxt och utveckling till författaren samt om deras romaner som också inkluderar Jane Eyre, Svindlande höjder, Agnes Grey och Främlingen på Wildfell Hall.

Fri entré.
Arr. Kultur- och fritidsförvaltningen