Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Hälsoguide

I Nässjö pågår projektet Hälsoguider. Syftet med projektet är att främja den fysiska, sociala och psykiska hälsan hos utrikesfödda människor och därmed få en snabbare integration i samhället, genom att skapa förutsättningar för självhjälp och egenvård.

Hälsoguideprojektet är ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Nässjö som genomförs med medel från Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Vad gör en hälsoguide?

En hälsoguide får en utbildning inom hälsa via Studieförbundet Vuxenskolan i Nässjö och efter utbildningen är hälsoguidens uppdrag att ideellt sprida vidare denna kunskap till människor i personens närhet och sociala nätverk.

Vem kan bli hälsoguide?

En hälsoguide ska vara intresserad av hälsa och vilja sprida information om hälsa. Hälsoguiden bör ha ett stort nätverk där informationen kan spridas. Ha utländsk bakgrund men ha uppehållstillstånd i Sverige och vara över 18 år. Gruppen med hälsoguider ska vara av varierande ålder, kön och kulturell bakgrund.

Vill du veta mer?

Är du intresserad av att bli hälsoguide eller vill veta mer kontakta Mehdi Jan, mehdi.jan@nassjo.se, på integrationsenheten.

Kontakt

Expandera Minimera

Integrationsenheten
Rådhusgatan 20, 3 vån
0380 - 51 80 00

Mottagningsenheten
Rådhusgatan 15, hus D
0380 - 51 80 00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.