Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Forserum

På seniorboendet i Forserum finns det en-,  två- och trerumslägenheter.

Ettorna ärpå ca 45 kvadratmeter, tvåorna är 60-65 kvadratmeter och treorna är på 74 kvadratmeter. Det finns två ettor, 17 tvåor och två trerumslägenheter på Forsbacka.

Vad ingår i hyran?

 • Värme. Hyran är så kallad varmhyra. Det innebär att du inte behöver betala något extra för uppvärmningen av din lägenhet.
 • Tillgång till tvättstuga. Det finns två tvättstugor som de boende får använda kostnadsfritt, en inne på Forsbacka och en ute på gården. Tvättmedel får du själv bekosta.
 • Möjlighet att boka gemensamma utrymmen. På Forsbacka finns ett antal gemensamma utrymmen som du får låna utan kostnad. Du bokar rummen på Forsbacka.
 • Förråd. Varje seniorlägenhet har ett förråd i källaren. De som bor ute på gården har dock förråd i anslutning till gårdshuset.

Vad får jag bekosta själv?

 • Hushållsel. Den el du förbrukar till belysning, hushållsmaskiner, med mera får du bekosta själv.
 • TV-licens. Om du har TV måste du betalaTV-licens.
 • Telefon. Du tecknar ett vanligt telefonabonnemang hos valfri operatör.
 • Hemförsäkring. När du hyr en lägenhet är det viktigt att ha en egen hemförsäkring.
 • Brandvarnare. Du införskaffar brandvarnare själv och sköter om underhållet.
 • Ingen extra hjälp ingår i hyran (till exempel hemtjänst, städning eller hemhandling)

Anhörigrum

Om du väntar besök av dina anhöriga finns det en lägenhet att hyra för övernattning. Lägenheten kostar 100 kr per natt och person och du bokar via Bobutiken, Forspiren, Lillsjövägen 9B, 571 77 Forserum.

Vem är hyresvärd?

Bostads AB Forspiren är hyresvärd för seniorbostäderna. Det är dem du får ditt hyreskontrakt av, och det är dit du betalar din hyra. Hyran betalar du månadsvis i förskott.

Du vänder dig till din hyresvärd om du:

 • vill betala din hyra via autogiro eller elektronisk faktura
 • upptäcker något fel eller ser något som behöver repareras
 • vill säga upp ditt hyreskontrakt

Nyckelrutiner

När du flyttar in i en lägenhet får du tre nycklar till din lägenhet. Behöver du extra nycklar vänder du dig till medborgarkontoret i Forserum så hjälper de dig. Varje ny nyckel kostar 290 kr. Det är inte tillåtet att låta tillverka egna nycklar.

Säkerhet

I varje lägenhet finns rökdetektorer som automatiskt sätter igång brandlarmet vid en eventuell brand. Tänk på att inte placera levande ljus direkt under detektorerna. Om du utlöser ett automatiskt brandlarm får du själv stå för räddningstjänstens utryckningskostnad (ca 6 000 kr) om det är ett ”falsklarm”. Om du är rökare är det viktigt att du meddelar hyresvärden så att rökdetektorerna kan stängas av.

När du flyttar in i en ny lägenhet ska du alltid ta reda på var nödutgångarna finns. Nödutgångarna är märkta med gröna skyltar med en pil och en springande gubbe.

Lägenheterna är utrustade med en timer som du måste vrida på för att kunna använda spisen och ugnen. Det gör att de stänger av sig själva efter en stund, om du skulle glömma att stänga av dem.

Kontakt

Expandera Minimera

Bokning av anhörigrum
Bobutiken, Forspiren 0380-208 33

Biståndsansökan
Biståndshandläggare 0380-51 85 65

Fakturafrågor, autogiro, hyrafrågor
Forspiren 0380-208 33

Felanmälan
Forspiren 0380-207 80
Mån-Fre 9.00-9.30

Hemtjänsten

0380- 51 76 18

Köförfrågningar
Forspiren 0380-207 80

Uppsägning
Forspiren 0380-208 33

Vaktmästare
Forspiren 0380-207 80


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.