Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Nytt kulturprojekt för äldre får 150 000 kronor ur Aktiestinsens stipendiefond

Exempelbild

Äldrepedagog Anna Sundling och bibliotekarie Mathias Olsson tilldelas ett stipendium på 150 000 kronor ur Aktiestinsens stipendiefond. Pengarna ska gå till att bryta ofrivillig ensamhet bland äldre i Nässjö genom kulturupplevelser.

Stipendiet kommer att delas ut tisdag 6 februari under en högtidlig ceremoni på konferensanläggningen Mariedal på Jönköping University. Då tar Anna Sundling och Mathias Olsson emot stipendiet tillsammans med övriga pristagare.

- Vi känner oss oerhört glada och stolta, säger Anna Sundling. Det händer något med oss människor när vi samlas kring kulturupplevelser. Vi blir gladare och mår bättre.

Projektet Kulturvänner syftar till att tillgängliggöra kultur för äldre och att bryta ofrivillig ensamhet. En Kulturvän erbjuder sig att vara sällskap till äldre vid olika kulturevenemang som bio, konsert, litteraturprogram eller vernissage. Projektet, som är ett samarbete över förvaltningsgränserna, vill också bredda samverkan mellan kommun och civilsamhälle.

Inledningsvis kommer projektledarna att arrangera informationsträffar för att rekrytera volontärer som vill bli kulturvänner.

Om projektet
Kulturvänner är ett samarbete mellan socialförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen i Nässjö kommun samt Hälsohögskolan vid Jönköping University. Projektet finansieras med medel från Aktiestinsens stipendiefond.

Aktiestinsen Lennart Israelssons stiftelse för främjande av äldres aktivitet och hälsa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.