Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Bevattningsförbudet upphör

Exempelbild

Nu upphör bevattningsförbudet i Nässjö kommun. Nässjö Affärsverk (NAV) uttrycker en tacksamhet gentemot alla kommuninvånare som varit sparsamma med sin vattenförbrukning i sommar.

- Den höga vattenförbrukning vi såg innan förbudet infördes har minskat. Detta tillsammans med riklig nederbörd den senaste tiden gör att vi kan häva bevattningsförbudet säger Alexander Björkegren, chef för VA på Nässjö Affärsverk (NAV).

- Vi ser att bevattningsförbudet har gett effekt och jag vill verkligen tacka alla som har hjälpt till och tänkt till kring sin vattenanvändning, betonar Alexander Björkegren.

Att vi släpper på bevattningsförbudet beror bland annat på riklig nederbörd den senaste tiden och att prognosen framåt ändrades.

Det är inte bara förbudet som har gjort skillnad, tror Alexander Björkegren. Medvetenheten om låga vattennivåer i landet har ökat, vilket har gjort att vi har tänkt till kring vår dricksvattenanvändning och blivit ”vattensmarta”.

- Även att bevattningsförbudet hävs är det viktigt att man alltid är medveten och försöker göra det man kan för att spara på dricksvattnet, fortsätter Alexander Björkegren.