Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Nu är det dags att rösta

Ett montage av illustrationer av två teatermasker, en luftballong samt en vattenkanna och en växt är monterade på ett fotografi av ett landskap.

Våren 2022 fick alla som bor i Bodafors med omnejd lämna in idéer om hur orten kan utvecklas och bli en mer attraktiv plats. Närmare 100 förslag lämnades in, och ett trettiotal har bedömts som genomförbara. Nu är det dags att rösta!

Under de närmaste dagarna får alla hushåll i Bodafors med omnejd information om vilka idéer som valts ut. De presenteras även på: Dags för röstning i Bodafors/Bringetofta! 

En projektgrupp från Nässjö kommun har utvärderat de förslag som lämnats in och bedömt vilka alternativ som är genomförbara. När röstningen är gjord påbörjas genomförandet av de förslag som fått flest röster. Det blir under hösten 2023 och våren 2024. Röstningsperioden pågår 20 mars – 10 april 2023.

Måndag den 17 april presenteras resultatet av röstningen på Nässjö kommuns webbplats, nassjo.se Resultatet kommer också kommuniceras genom Bodafors samhällsförening.

Det finns flera sätt att rösta

Drop in

Välkommen att delta i drop in-röstning på plats i Bodafors. Då har du möjlighet att rösta genom att använda en röstningssedel. Röstningssedeln får du vid besöket.

Drop in-röstning erbjuds vid två tillfällen:

  • Torsdag 23 mars kl. 17-19. Plats: Utanför medborgarkontoret
  • Torsdag 30 mars kl. 11-13. Plats: Parkskolan

Vad är medborgarbudget?

Medborgarbudget är ett sätt att involvera medborgare i beslut om hur kommunens resurser ska användas. Det betyder att du är med och lämnar förslag och röstar. Syftet är att öka det lokala engagemanget och möjligheten för kommuninvånare på landsbygden att påverka sin närmiljö och utvecklingen i samhället.

nassjo.se/medborgarbudget kan du läsa mer om medborgarbudget och vilka regler som gäller för att förslagen ska godkännas för röstning.