Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Nässjö värd för Star for Life in Concert 13 september

Exempelbild

Foto: Torleif Svensson

Om sex månader är det dags! Den 13 september fylls Stinsen Arena med musik, sång, dans, artister och flera hundra elever. Nässjö kommun har tackat ja till att vara en del av Star for Life in Concert, ett arrangemang där skolelever sjunger tillsammans med artister och musiker från både Sydafrika och Sverige.

Star for Life in Concert är en konsert utöver det vanliga. Artister från Sverige och Sydafrika sjunger tillsammans med ungdomar och körsångare i en musikgala för gemenskap och framtidstro. Överskottet från konserten går till Star for Lifes arbete för att ge barn och unga i södra Afrika ett bättre liv.

Nässjö kommun har valt att gå in i samarbetet som en del i fokusmålen och kommunens tema ”Våga drömma” som riktar sig till barn i grundskola och gymnasium. Under vårens musiklektioner övar eleverna in de sånger de ska framföra tillsammans med kören och artisterna vid konserten den 13 september. Förhoppningen är att omkring 600 elever ska vara med i projektet

- Vi vill ge dem en upplevelse de kan bära med sig i livet. Vår vision är ju "Nässjö – världens rum för människor och möten" och det stämmer ju in klockrent på den här konserten. Star for Lifes ambition att motivera barn att satsa på sin skolutbildning, ta hand om sin hälsa och fatta kloka livsbeslut för att påverka sin framtid rimmar dessutom väl med vad vi vill förmedla till våra elever i kommunen, säger Malena Tovesson, kommundirektör.

På scenen står sångerskan Ntombie Shobede med Star Choir från KwaZulu-Natal, Sydafrika. Triple & Touch står för det musikaliska värdskapet under kvällen. Inom kort presenteras också de hemliga gästartisterna till konserten.