Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Vårens program i Kulturhuset Pigalle

På en scen står ett stativ med en mikrofon. Röda gardiner i bakgrunden.

Kulturhuset Pigalle erbjuder kulturupplevelser med både bredd och spets under våren. Shower, teaterföreställningar, konserter och utställningar avlöser varandra. Här blir det också sagostund i biblioteket, skapande i konsthallen och barnteater för de små. Missa inte när Vinylmässan slår upp portarna lördag den 25 februari.

Komikern Anders Jansson, radarparet Magnus Betnér och Henrik Nyblom, musikgruppen The Real Group och sångaren Jon Henrik Fjällgren är bara några av de artister som besöker kulturhuset. Redan imorgon lördag den 21 januari blir det återbesök av komikern Jan Bylund och psykologen Mattias Lundberg som kör sin föreställning Mamma ljuger – sanningen om din uppväxt. Både kvällsföreställningen och matinéföreställningen har sålt slut.

Måndagskvällen den 6 mars bjuder Ronny Eriksson och Benneth Fagerlund på en musikalisk helkväll med sylvass satir, varm humor och bekymrad ståupp i showen Greatest Hittills! Två kvällar senare är det dags för Henrik Nyblom och Magnus Betnér att inta scenen i Teatersalongen med showen Puss & Kram. Populära och kritikerrosade komikern Anders Jansson besöker Nässjö med sin föreställning Mina sinnens fulla bruk. Humorshowen kan ses lördagen den 22 april.

Två teaterföreställningar, Kebaben på skäret med bland annat Özz Nüjen samt Bolanders skor, spelas 26 februari samt 14 mars. Nässjö teaterförening tillsammans med Riksteatern arrangerar.

För den som vill ha en musikupplevelse erbjuds flera konserter att välja på när både The Real Group och Jon Henrik Fjällgren med band kommer. Musikcaféserien är tillbaka och presenterar fyra olika arrangemang. Det blir bland annat musik av sopranen Harriet Jones och tenoren Ari Òlafsson tillsammans med Jönköpings sinfonietta, och en jubileumskonsert med John Bauer Brass som fyllt 30 år.

Vinylmässan

I år körs den uppskattade vinylmässan igen. Lördagen den 25 februari mellan kl. 10 och 14 kan du fynda Lp-skivor, singlar och även en del cd-skivor. Det välkända och nya utställare finns på plats. Utställarna hittar du i lokalerna Orkestersalen och Lilla teatern, men även i foajén utanför Teatersalongen.

Utställningar i konsthallen

Under vårterminen blir det fyra utställningar i Nässjö konsthall. Först ut är utställningen BU Winter 23 som har vernissage 21 januari, den visas fram till 4 mars. Verk i olika tekniker som tryck, collage, måleri, teckningar och textila verk ställs ut av konstnärerna Helene Billgren och Stefan Uhliner.

Konstnärsföreningen är arrangörer av en utställning med Lisbeth Tappers verk. Den visas från och med lördagen den 11 mars. Därefter presenterar Nässjö konsthall verk av konstnären Mirjam Hemström Farsi som undersöker perception och upplevelsen av mellanrum genom tredimensionella och rumsliga vävar. Utställningen pågår 15 april – 27 maj. Årets sommarutställning bjuder på verk av Ian Newbury. Utställningen startar 10 juni och kan ses till och med 19 augusti.

Barnens kulturhus

I Barnens kulturhus kan barnen gå på barnteater, testa olika tekniker i konstverkstan och delta i Sagostund med skapande. Eller varför inte träffa författaren som berättar om Sveriges listigaste och farligaste pirater? För de allra minsta barnen erbjuds Bebben på bibblan. Lördag den 13 maj blir det besök av Bamse och hans vänner. Då blir det nämligen teaterföreställning om jakten på den försvunna skatten där Bamse och Lille Skutt har huvudrollerna.

Kulturupplevelser i biblioteket

Under några utvalda torsdagskvällar blir det Uttrycksfull torsdag med litteratur och musik i Nässjö stadsbibliotek. Musiken framförs av elever och Elisabet Hedbrant från Kulturskolan. Mathias Olsson från stadsbiblioteket läser kvällens berättelse. Inget tillfälle är det andra likt, men musiken och berättelserna är de röda trådarna. Lite längre fram i vår bjuder biblioteket in till Garanterat bra böcker. Det blir en festlig kväll då ett urval av böcker, både faktaböcker och skönlitteratur, presenteras. Fri entré till alla aktiviteter som ingår i Uttrycksfull torsdag.

Vetgirig Tisdag

I föreläsningsserien Vetgirig tisdag får du möjlighet att ta del av spännande teman, ämnen och livshistorier. Ta chansen att engageras, vidga dina vyer och ta del av det livslånga lärandet. Vårens serie startar i slutet av februari.

Några av barnaktiviteterna kräver anmälan. Bra att veta om vad som gäller för respektive barnaktivitet finns i evenemangskalendern. Här finns också mer information om föreställningar, konserter, utställningar och evenemang som arrangeras i Kulturhuset Pigalle. Mer information: Evenemang