Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Föreläsning om ortorexi

Bilden visar två händer som håller i en skål med müsli och uppskuren kiwi. Personen som har svarta gympaskor sitter på en matta Två hantlar ligger på mattan.

Nässjö Hälsocenter och RF SISU Småland bjuder in till en föreläsning på temat ortorexi. I sin strävan efter att äta nyttigt och träna regelbundet hamnar en del i ett tvångsmässigt tillstånd där man är rädd för onyttigheter och inaktivitet. Detta kommer Yvonne Lin, hälsovetare, att berätta mer om.

Ortorexi är begreppet för den fixering som uppstår då vi kombinerar nyttiga livsmedel med tvångsmässig träning. Det är ett eskalerande ohälsoproblem som inte uppmärksammas, då livsstilen uppfattas som hälsosam och därför uppmuntras.

Föreläsningen äger rum måndag den 6 mars kl 18.00 i Pigallesalen, Kulturhuset Pigalle. Det är fri entré till föreläsningen, men anmälan krävs.

Om föreläsaren

Yvonne Lin är medicine magister, psykoterapeut och hälsovetare. De senaste tjugo åren har hon arbetat med forskning och behandling av personer som drabbats av ortorexi. Yvonne Lins unika tvärvetenskapliga kompetens från behandling till motion och elitidrott ger värdefulla insikter om de fysiologiska och psykologiska komponenter som leder till ortorexi.

Anmälan

Anmäl dig senast 1/3 Föreläsning Ortorexi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontkat: Annica Ericsson, hälsocoach, halsocenter@nassjo.se
Arrangör: Nässjö Hälsocenter, RF SISU Småland och Nässjö kommun