Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Julhälsning från kommundirektören

Exempelbild

Under 2022 har vi nästan kunnat lämna pandemin bakom oss, men istället har andra händelser både i Sverige och världen skett som påverkar oss mycket.

När kommunfullmäktige samlades den 24:e februari och höll en tyst minut innan mötet började för att sända en tanke till Ukraina, som samma dag hade blivit invaderat av Ryssland, så kändes det overkligt. Det blev ingen flyktingkris som befarades. Idag bor det ungefär 75 ukrainare i Nässjö kommun och jag tror och hoppas att de känner sig välkomna.
Under året har vi arbetat mycket med att hantera bristen på vatten och uppmaningen att minska vår elförbrukning. Vindarna blåste positivt inför 2022, men så är det inte inför 2023. Alla spår ett ekonomiskt utmanade år för invånare, kommun, näringsliv och civilsamhälle. Så det finns inte mycket annat att göra än att ta sig an utmaningen i sann småländsk anda och streta på och göra det bästa av situationen.
Vi har två fokusmål i kommunen som vi arbetar extra med och det handlar om att våra medborgare ska ha en sysselsättning som gör att de kan försörja sig samt att barn och unga ska ha en god uppväxt. Redan nu kan jag se resultat på vårt arbete, men jag tror att ännu mer kommer hända under 2023 och det ser jag fram emot.

God Jul och gott nytt år!

Malena Tovesson, kommundirektör