Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Närmare egenförsörjning i Aktivitetshuset

Exempelbild

Möt Nässjö Lärcenter i artikelserien Ett år med Globala målen. De har utvecklat en ny metod för att hjälpa människor från andra länder att komma närmare arbetsmarknaden och utveckla sina kunskaper i svenska språket.

Aktivitetshuset är en plats full av liv. Över hundra deltagare har medverkat i projektet under två år. Många har gått vidare till studier, praktik och jobb.

Projektledare Ingrid Håkansson och hennes kollegor på Nässjö Lärcenter arbetar dagligen med både teori och praktik för att rusta deltagarna för arbetsmarknaden. Här varvas svenska och samhällsinformation med montering, sömnad och cykelskola. Aktivitetshuset blir en viktig, fast social mötesplats som skapar möjligheter för personlig utveckling. 

- Det känns värdefullt att få hjälpa människor ut i arbetslivet och stärka deras självkänsla, berättar Ingrid. Och samtidigt ökar vi sysselsättningen i Nässjö kommun, det är bra för både individ och samhälle.

Läs hela artikeln om Aktivitetshuset

Ett år med Globala målen är en satsning som skildrar verksamheter och medarbetare i Nässjö kommun som på olika sätt arbetar med Agenda 2030 och FN:s globala mål.

Läs mer om satsningen Ett år med Globala målen