Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Nominera din kandidat!

Exempelbild

Nu kan du nominera den du tycker ska vinna Nässjö kommuns byggnadspris för 2022 och miljöpris för 2022. Alla är välkomna att lämna förslag. Fram till 16 september tar samhällsplaneringskontoret emot kommuninvånarnas nomineringar.

Kommunen vill lyfta fram och belöna goda exempel som har utvecklat och berikat kommunen. Det görs genom att varje år dela ut ett byggnadspris och ett miljöpris.

Nässjö kommuns byggnadspris 2022

Priset delas ut till stort som smått, nybyggnads- eller ombyggnadsprojekt, omsorgsfulla renoveringar eller lyckade landskapsprojekt. Kravet är att det har tillkommit i kommunen de senaste två åren. Syftet är att belöna god arkitektur samt god anpassning till platsen från estetiskt, socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart perspektiv.

Priset består av en bronsplatta och ett diplom.

Nässjö kommuns miljöpris 2022

Miljöpriset på 10 000 kronor delas ut till personer, företag eller föreningar som utfört en berömvärd insats för miljön i strävan mot ett hållbart Nässjö kommun.

Lämna förslag

Senast 16 september 2022 kan du lämna förslag.

I första hand väljer du att lämna förslag via e-tjänst: Nominera pristagare till Nässjö kommuns miljö- och byggnadspris Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I andra hand skickar du dina förslag via e-post: samhallsplaneringskontoret@nassjo.se

Om du inte har digitala möjligheter går det även bra att skicka nomineringarna via post:
Nässjö kommun, Samhällsplaneringskontoret, 571 80 Nässjö.

Pristagare

Pristagare utses i november 2022 av samhällsplaneringsnämnden och prisutdelning sker vid kommunfullmäktiges sammanträde i december 2022.