Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Globala målen och hållbara måltider

Exempelbild

Varje dag äter ungefär en tredjedel av Sveriges befolkning offentliga måltider i vård, skola och omsorg. I Nässjö kommun satsas både tid och resurser på att måltiderna ska vara hållbara.

Jessica Käll är kost- och måltidsutvecklare i Nässjö kommun. Hon arbetar dagligen med de Globala målen i sitt uppdrag, främst de som rör klimat och hälsa. Det handlar bland annat om att minska matsvinnet, servera fler vegetariska måltider, att upphandla på rätt sätt, gärna välja lokalproducerat och att servera mat som är bra både för kropp och själ. Hon samarbetar med ett hundratal anställda inom måltidsverksamheten och vill både inspirera och informera.

- Mitt jobb är extra roligt när man kan se förändring till det bättre, säger Jessica.

Nässjö kommuns nya måltidspolicy ska antas inom kort av kommunfullmäktige. Den blir vägledande för det fortsatta arbetet med hållbara måltider.

Ett år med Globala målen är en satsning som skildrar verksamheter och medarbetare i Nässjö kommun som på olika sätt arbetar med Agenda 2030 och FN:s globala mål.

Läs hela artikeln om hållbara måltider
Läs mer om satsningen Ett år med Globala målen