Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

100 förslag om medborgarbudget i Bodafors

Exempelbild

Under en månads tid har kommuninvånare kunnat lämna in kreativa förslag på hur på 500 000 kronor ska användas för att göra Bodafors till en mer attraktiv plats.

Medborgarbudget är en satsning som syftar till att stärka det lokala engagemanget och ta vara på idéer som finns på landsbygden. Nu granskas de 98 förslagen av en projektgrupp från Nässjö kommun.

- Otroligt roligt att så många förslag har kommit in, säger Simon Dagson som är projektledare för satsningen. Vi kommer att se över vilka idéer som går att genomföra och om de uppfyller kriterierna.

Projektgruppen kommer också att titta på lösningar för skötsel samt göra en kostnadsberäkning. De som lämnat in förslag kontaktas om det behövs för mer information eller utveckling av idén. Alla får återkoppling om deras idé kommer vidare till omröstning eller inte.

Omröstningen beräknas dra i gång i oktober. Då får alla som bor i Bodafors med omnejd vara med och rösta fram vilka förslag som ska genomföras.

Projektgruppen bestående av tjänstepersoner från kommunledningskontoret, kultur- och fritidsförvaltningen, tekniska serviceförvaltningen, samhällsplaneringskontoret och Nässjö Affärsverk (NAV).

Läs mer om medborgarbudget i Nässjö kommun