Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Förskolans dag firas torsdag 19 maj

Exempelbild

En gång om året firar barn och vuxna Förskolans dag tillsammans för att uppmärksamma förskolans verksamhet.

I Nässjö deltar alla förskolor i firandet. De flyttar ut i det offentliga rummet och skapar olika installationer som visar upp förskolans arbete. I Nässjö stad samlas man i Stadsparken och ute i kransorterna på olika platser.

- Vi vill synliggöra förskolan, berättar Lisa Bergström som är rektor för flera förskolor i Nässjö kommun. Att vi finns, vilka vi är och vad vi gör. Och det handlar främst om att barnen ska få synas och höras.

I Stadsparken kommer besökarna att kunna få ta del av Barnens träd och barnkonventionen, lådcyklar med historieberättande, tipspromenad och ett festligt karnevalståg. Dessutom finns olika yrkeskategorier från förskolan på plats tillsammans med samarbetspartners som till exempel biblioteket.

- Vi hoppas att många tar chansen att komma och titta, säger Lisa Bergström. Det finns en enorm bredd och kreativitet i Nässjös förskolor. Och om barnen känner glädje och förundran denna dag – då har vi lyckats!

Förskolans dag äger rum torsdag 19 maj klockan 09:00-15:00 i Stadsparken i Nässjö. Karnevalståget startar klockan 10.00. Förskolans dag firas också i Nässjös kransorter på respektive förskola.