Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Hälsocenter ger individuell coachning

Kvinna står vid en disk. 

Nu kan du som bor i Nässjö kommun få coachning och stöd när du vill förändra dina levnadsvanor. På nystartade Nässjö Hälsocenter möter du hälsocoachen Annica Ericsson som hjälper dig som vill göra en livsstilsförändring.

För den som vill komma i gång och röra sig mer, förbättra sina matvanor eller få balans mellan aktivitet, återhämtning och sömn finns nu ett hälsocenter dit alla vuxna är välkomna. Här får du individuell coachning och möjlighet till att delta i olika gruppaktiviteter – anpassade efter dina behov.

- Det kan handla om att delta i ett samtalscafé eller gå en sinnespromenad, säger Annica Ericsson som är kommunens hälsocoach.

För den som vill ha hjälp med fysisk aktivitet kan rådet vara att börja promenera. Men även få tips på övningar som Annica anpassar i ett träningsprogram.

- Vi ger stöd till träning på träningsanläggning och jag coachar dig de första veckorna. Du får hjälp med hur övningarna ska utföras och hjälp med ett personligt träningsprogram, berättar Annica.

Vissa av aktiviteterna sker i grupp. Eftersom verksamheten är en del av Kultur- och fritidsförvaltningen så finns det goda möjligheter till samverkan med föreningsliv, bibliotek och konsthall.

Nässjö Hälsocenters lokal finns i närheten av Teatersalongen i Kulturhuset Pigalle. Ett besök är kostnadsfritt och bokas i förväg genom att kontakta hälsocoachen.

Nässjö Hälsocenter är ett samarbete där Nässjö kommun samverkar med vårdcentralerna i kommunen, föreningsliv och civilsamhälle.

Läs mer om Nässjö hälsocenter