Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Nu blir det vårfint på gator och cykelbanor

Exempelbild

Nu är det uppstart av sandupptagning efter vinterns halkbekämpning. SMHI varnar dock för att det är lite kallare väder på ingång så ta det försiktigt i trafiken och extremt lugnt och sansat på våra gång- och cykelbanor en tid.

Till mångas glädje kommer sandupptagningen starta upp under vecka 13. Dels dammar det ganska mycket ute och gruset i sig utgör en halkrisk för gående, men främst för cyklisterna. Nässjö kommun vill uppmuntra till mer cykling och då är rena gång- och cykelbanor en nödvändighet.

För att minimera dammet vid själva sopningen vattnas gator och gångvägar. Om solen inte hjälper till att torka ytorna där det vattnas kan viss halka uppstå tillfälligt, med anledning av kalla vägbanor. Så var vaksam vid skuggbildning!

SMHI har också aviserat om både kalla nätter och eventuellt snö, inför vecka 14, men Nässjö affärsverk ser ändå behov av att starta upp med vårstädningen redan nu. Skulle snöfallet bli av större mått än beräknat så kan det ställa till rejält i trafiken, men snöfall så här sent på våren brukar inte bli långvarigt.

Tillsammans med Nässjö Affärsverk AB äskar kommunen på allas uppmärksamhet gentemot sina medtrafikanter och speciell hänsyn för de oskyddade gång- och cykeltrafikanterna.

Ta det lugnt i trafiken och var rädda om varandra!

Vid tekniska frågor kring trafik kontaktar du tekniska servicekontoret via kommunens kontaktcenter på 0380-51 80 00 mellan kl. 8-12 eller kl. 12.45-17 alla vardagar.

Vid underhållsfrågor gällande gator kontaktar du NAV:s kundtjänst på 0380-51 70 00 mellan kl 9-12 eller kl. 13-15.