Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Nässjö storsatsar på karriärlärare

Exempelbild

Nässjö kommun storsatsar nu på karriärlärare och tillsätter 65 tillsvidaretjänster. Karriärlärare ska leda till ännu högre undervisningskvalitet och är i förlängningen en satsning på eleverna.

Under våren tillsätts 65 karriärlärartjänster i Nässjö kommun. Särskilt undervisningsskickliga lärare ska handleda sina kollegor och därigenom öka undervisningskvalitén totalt sett, till nytta för alla elever.

Det finns två typer av karriärlärartjänster – utvecklingslärare och förstelärare. Utvecklingslärare arbetar på uppdrag av förvaltningen, ofta mer övergripande. Förstelärare arbetar på enskilda skolor på uppdrag av rektor. Antagningskraven är höga, och i rekryteringsmodellen som tagits fram i samarbete mellan fackliga organisationer, förvaltning och HR tittar man framför allt på tre områden; samspel, förståelse och design.

Nässjö kommun har även tidigare haft karriärlärartjänster, men har nu valt att erbjuda tillsvidaretjänster, vilket är ovanligt. Det blir också i det närmaste en fördubbling av antalet tjänster.