Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Pär Jonsson vidare till nytt uppdrag inom museivärlden

Exempelbild

Foto: Erik Hellquist Fotograf AB

Pär Jonsson slutar som kultur- och fritidschef i Nässjö kommun och går vidare till en tjänst som enhetschef på Jönköpings länsmuseum.

Som enhetschef blir uppgiften att leda, genomföra och utveckla museets publika verksamheter.

- Jag har under snart sex år varit kultur- och fritidschef i Nässjö kommun och det har varit en ära att få jobba med så viktiga verksamheter. Vi har verkligen ett brett uppdrag som berör och når många kommuninvånare på olika sätt. Nu är det dags för en ny utmaning, vilket känns jättespännande. Det jag framför allt kommer sakna är alla dedikerade och proffsiga medarbetare inom kultur- och fritidsförvaltningen, men även inom hela kommunkoncernen, säger Pär Jonsson.

Redan nu pågår rekryteringar av flera nya förvaltningschefer, till exempel byter även socialchef Mats Petersson jobb under våren. Dessutom går Gun-Ann Öholm Jansson, barn- och utbildningschef in i politiska uppdrag i samband med valet 2022 och Stefan Nilsson, samhällsplaneringschef går i pension under året.

- Det är givetvis alltid tråkigt när kompetenta och omtyckta medarbetare lämnar oss, men vi önskar dem alla lycka till i sina nya uppdrag, säger Malena Tovesson, kommundirektör.

Pär Jonsson tillträder sin nya tjänst i maj 2022.