Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Nässjö är Bästa Tillväxtkommun i Jönköpings län

Exempelbild

Nässjö vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt Jönköpings län 2021. Det är organisationen Syna som varje år delar ut utmärkelsen, och för första gången tillfaller den i år Nässjö kommun.

Utmärkelsen tilldelas den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

- Vi har haft en fantastisk utveckling de senaste åren. Det sjuder av aktiviteter inom näringslivet, och det har tillkommit många nya företag samtidigt som befintliga har expanderat och nyanställt, säger han. Vi har en lång tradition av duktiga företagare som utvecklat sina verksamheter och även vågat satsa långsiktigt i tuffare tider, säger Claes Johansson, vd för Nässjö Näringsliv AB.

Av tradition har näringslivet i Nässjö tidigare präglats av framför allt företag inom tillverkningsindustri och logistik. Många med koppling till hus- och möbelindustrin som i dag bildar ett livskraftigt kluster. Även tjänsteföretag inom bland annat IT-sektorn och vård och omsorg, som Nässjö tidigare inte haft så många av, har nu förlagt sina huvudkontor hit.

- Det är roligt att företagen utvecklas så bra och att vi har ett så gott samarbete mellan företag, kommun och civilsamhälle. Den här utmärkelsen är ett bra betyg på det samarbetet, säger Anna-Carin Magnusson, kommunstyrelsens ordförande.